Corona-update: NIEUWE richtlijnen fysiotherapeutische zorg

Update 6 april: zoals bij iedereen ongetwijfeld bekend is zijn de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus (COVID-19) tegen te gaan verlengd tot minimaal 28 april. Onderstaande bericht geldt daarom ook tot minimaal 28 april. -Team helix-

Naar aanleiding van de persconferentie van gisteravond (23-maart) zijn er door onze beroepsgroep nieuwe richtlijnen opgesteld. Deze richtlijn stelt dat wij per direct bij ALLE (bestaande en nieuwe) patiënten een telefonische triage moeten doen. Alleen wanneer geen uitstel mogelijk is van therapie en mét de nodige voorzorgsmaatregelen mogen wij nog face-to-face behandelen. Deze maatregelen gelden minimaal tot 6 april.

Het alternatief is behandelen op afstand via beeldbellen en we hebben daar nu al positieve ervaringen mee.

Wij blijven digitaal en telefonisch “open” en dus bereikbaar voor vragen, maken van afspraken en therapie. Krijg je ons niet gelijk te pakken, spreek gerust je naam en telefoonnummer in, dan bellen wij z.s.m. terug. Je kunt ons ook per mail en WhatsApp bereiken. Onze openingstijden worden wel aangepast: dagelijks op werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur. De avonden vervallen dus voorlopig.

Leave a reply