Podotherapie

Een podotherapeut behandelt mensen met voetklachten en/of klachten aan het bewegingsapparaat, die voortvloeien uit een afwijkend functioneren van de voeten.

Een podotherapeut behandelt veel verschillende klachten met als doel: het opheffen, verminderen of compenseren van stoornissen in het functioneren van het steun- en bewegingsapparaat, voortkomend uit afwijkingen in de voet(stand), alsmede behandeling van huid en nagels, indien er sprake is van een pathologie.

De therapie is gericht op het behouden of verbeteren van de functionele beweeglijkheid van de voet en bestaat uit het aan de voet toepassen van corrigerende of beschermende technieken. Zo kunnen er podotherapeutische zolen of ortheses worden vervaardigd. Dit kan worden gecombineerd met een passend schoenadvies. Ook wordt er informatie gegeven over voetaandoeningen (èn aandoeningen aan het bewegingsapparaat die vanuit de voet kunnen ontstaan). Voor sommige nagelproblemen wordt er een nagelbeugel vervaardigd om de groei te begeleiden.

Welke klachten behandelt een podotherapeut?

– Specifieke voetproblemen bij kinderen;
– Standsafwijkingen van tenen/nagels;
– Overbelastingsklachten;
– Vermoeidheidsklachten;
– Sportblessures;
– Klachten aan het steun- en bewegingsapparaat zoals knie, heup en rugklachten;
– Klachten bij diabetes-mellitus (suikerziekte) en reuma;
– Ulcera (wonden) bij diabetes-mellitus patiënten;
– Ingegroeide nagels;

Daarnaast wordt uiteraard voorlichting gegeven ter voorkoming van diverse klachten.

Podotherapie Nicole Smets bij PMC Helix in Leersum

In ons centrum is vanaf januari 2017 Nicole Smets werkzaam als Podotherapeut. Meer informatie over Podotherapie Smets vind u op: www.podotherapiesmets.nl

Let op:

Donderdag 26 januari is er GÉÉN inloopspreekuur.

Het eerstkomende inloopspreekuur is dinsdag 31 januari.

-Team Helix-