Sjouke van Rossum (MFt)

LinkedIn

Algemeen Fysiotherapeut
Psychosomatische Fysiotherapeut

“In 2003 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool Utrecht. Na een korte waarneming ben ik voor een jaar vertrokken naar Australië en Nieuw Zeeland. Vanaf juni 2005 t/m maart 2016 heb ik bij Fysiotherapie Verhoeven gewerkt. Sinds april 2016 ben ik trotse mede-eigenaar van ParaMedischCentrum Helix in Leersum. In 2007 ben ik mij gaan specialiseren in de psychosomatische fysiotherapie, deze master heb ik in 2010 succesvol afgesloten. Binnen deze specialisatie focus ik me met name op de onverklaarde klachten, functionele syndromen (ME/CVS, fibromyalgie, PDS) en chronische pijn. Daarnaast heb ik mij verdiept in hoofdpijn en schouderklachten.
Naast mijn werkzaamheden bij ParaMedischCentrumHelix heb ik een eigen praktijk in de dierfysiotherapie. In oktober 2012 ben ik ook daarin een specialisatie gestart met betrekking tot de paardenrug en ben ik mijn gaan specialiseren in de ruiter. In mijn vrije tijd rijd ik met veel plezier paard of motor, sta ik graag in de keuken of lees ik een goed boek.”

Cursussen
• Master Psychosomatische fysiotherapie
• Mulligan Concept
• Medical Taping Concept
Dry needling
• Perfect Pilates
• Mobilizing Awareness i.o.

Psychosomatische fysiotherapeut Sjouke van Rossum
Manuele therapie, manueeltherapeut Harm Busstra

Harm Busstra (MSc.)

LinkedIn

Algemeen Fysiotherapeut
Manueel Therapeut

“Ik ben in 2007 afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool van Utrecht. In het laatste jaar van de opleiding heb ik mijn kennis verdiept door middel van een minor “inleiding in de handrevalidatie”. Na een aantal waarnemingen, heb ik van september 2007 t/m maart 2016 bij Fysiotherapie Verhoeven gewerkt. Nu ben ik sinds 1-4-2016 trotse mede-eigenaar van ParaMedischCentrum Helix in Leersum. In 2011 heb ik mijn Master in de Manuele Therapie (MSp.) afgerond gevolgd in 2014 met de afronding van de Master na Master in de Manuele Therapie (MSc.) aan de Vrije Universiteit Brussel. Aansluitend ben ik gestart met een PhD-traject verbonden aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB) en Stichting Opleidingen Musculoskeletale Therapie (SOMT). Dit traject heb ik stopgezet omdat het niet te combineren valt met het opzetten en leiden van het vernieuwde paramedisch centrum. De komende jaren zal ik wel blijven participeren (als tweede auteur) in wetenschappelijk onderzoek naar de kwalitatieve parameters omtrent hoofd- en nekbewegingen. Met deze onderzoeken hoop ik mede een bijdrage te kunnen leveren om het vak fysiotherapie en manuele therapie een steeds grotere wetenschappelijke onderbouwing te geven.
Bij PMC Helix houd ik mij met name bezig met klachten van de rug, nek, schouder en arm. Daarnaast heb ik, samen met Remco, de specialisatie duizeligheid”

Cursussen
• Master Manuele Therapie (SOMT)
• Handrevalidatie
• Medical Taping Concept

Remco van Nimwegen

LinkedIn

Algemeen Fysiotherapeut


“Ik ben begin 2008 afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool Utrecht. Na mijn opleiding ben ik begonnen met werken in een praktijk in Utrecht, waar ik mij verdiept heb in musculoskeletale echografie, stage begeleiding en beweegprogramma’s Sinds december 2010 gewerkt ik bij Fysiotherapie Verhoeven en per 1-4-2016 mede-eigenaar van ParaMedischCenrum Helix. Hier in de praktijk heb ik mij, samen met Harm Busstra, gespecialiseerd in “duizeligheidklachten” en wil ik mijn orthopedische kennis verder ontwikkelen.”

Cursussen
• Musculoskeletale Echografie
• Beweegprogramma’s KNGF (Diabetes)
• Stage begeleidingscursus
• Medical Taping Concept

Fysiotherapeut op Heuvelrug heup, knie en enkel Remco van Nimwegen
Marion Benedictus- Chang: RedCord instructeur op de Utrechtse Heuvelrug en Leersum, Amerongen

Marion Chang

LinkedIn

Algemeen fysiotherapeut
RedCord Instructeur

“In juli 2000 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen. Sindsdien ben ik werkzaam geweest in een particuliere praktijk voor fysiotherapie in Amsterdam. Van juli 2012 t/m maart 2016 ge werkt bij Fysiotherapie Verhoeven en sinds 1-4-2016 bij paraMedischCentrum Helix. Ik heb mij de afgelopen jaren breed georiënteerd om zoveel mogelijk mensen goed te kunnen helpen. Voor mij staat kwaliteit centraal: ik vind het belangrijk dat patiënten zo snel en goed mogelijk van hun klachten worden af geholpen”.

Cursussen
• Redcord Neurac 1 + 2
• Orthopedische Geneeskunde Cyriax
• Mulligan Concept
• Noorse Medische Trainings Therapie
• Medical Taping Concept
• Fysiotherapie bij patiënten met COPD en astma
• Doelgroep Hart- en vaatziekten
• Doelgroep Overgewicht
• Shockwavetherapie
• Stagebegeleiding

Mariska Bouman

LinkedIn

Algemeen Fysiotherapeut
Fysiotherapeut in de thuiszorg i.o.

“Sinds 1 april 2016 ben ik werkzaam bij ParamedischCentrum Helix. Toen ik 9 jaar was, wist ik al dat ik fysiotherapeut wilde worden. Ik kan mijzelf dan ook met trots vanaf december 2015 fysiotherapeut noemen. Het mooie aan ons vak vind ik dat je klachten kunt verhelpen zonder medicatie.
Naast mijn studie heb ik veel in de ouderenzorg gewerkt; deze doelgroep zal ik voornamelijk ook behandelen. In de toekomst hoop ik door het volgen van cursussen en opleidingen mij verder te bekwamen in de geriatrische fysiotherapie.”

fysiotherapie in de thuiszorg, mariska bouman
Administratie PMC Helix, Leersum, Amerongen, Utrechtse Heuvelrug

Karin van Manen

Praktijk assistente

“In augustus 2013 ben ik begonnen als praktijkassistente. Hiervoor heb ik 10 jaar op ‘de achtergrond’ de declaraties van de praktijk verzorgd. Ik werk van maandag t/m donderdag en ben van 08.00 tot 13.00 uur op de praktijk aanwezig. De combinatie van het administratieve gedeelte zoals het declareren naar zorgverzekeraars en het contact met de patiënten maakt dat ik het werk erg leuk vind. Naast mijn werk hier op de praktijk heb ik mijn acupunctuurdiploma en Westerse Medische Basiskennis gehaald. Vanaf oktober 2015 behandel ik mensen met acupunctuur. Dit doe ik vanuit huis.”

Mirjam Brinkman

Huidtherapeute

“In 2008 heb ik de 4-jarige opleiding HBO Huidtherapie met succes afgerond aan de Hogeschool Utrecht. Vanaf 2008 werk ik bij huidtherapie praktijk 2Care4Skin, in een team van vijf huidtherapeuten. De praktijk heeft zes locaties. Twee in Ede en verder in Arnhem, Leersum (gemeente Utrechtse Heuvelrug) en Lunteren. Daarnaast hebben we een winkel gericht op mammacare producten en compressie hulpmiddelen.

Op dinsdag en donderdag ben ik aanwezig bij PMC Helix. Met veel plezier en enthousiasme werk samen met alle andere disciplines.”

Mirjam Brinkman Huidtherapie op de Utrechtse Heuvelrug (leersm en amerongen)
Ergotherapie in Leersum en Amerongen op de Utrechtse Heuvelrug

Astrid Guit

Ergotherapie

“Ik ben afgestuurd als ergotherapeut in 1998. Ik heb werkervaring opgedaan in verschillende verpleeghuizen en in een ziekenhuis, waarbij ik werkzaam was in de kliniek en in de polikliniek.

Vanaf 2015 werk bij ergotherapie Eemheuvel (voorheen ergotherapie Woudenberg). Deze praktijk is vijf jaar geleden opgericht in Woudenberg en heeft ondertussen ook een vestiging in Scherpenzeel en sinds 1 juli 2016 bij PMC Helix in Leersum (op de Utrechtse Heuvelrug). Ergotherapie is een mooi beroep, je staat dichtbij de client en probeert samen de kwaliteit van leven te verbeteren. Ik vind het een uitdaging om een behandeling op maat te geven omdat ieder mens op zijn eigen wijze met klachten omgaat en andere wensen heeft.

Waar nodig wordt de samenwerking opgezocht met andere disciplines. Grote meerwaarde is dat we onder één dak met deze disciplines werken en korte lijnen hebben met elkaar. Daarom ben ik elke maandagmiddag aanwezig bij PMC Helix (op andere dagen is behandeling aan huis ook mogelijk). Ook werken we samen met onder andere mantelzorg en thuiszorg”.

Specialisaties zijn reumatische aandoeningen, artrose, niet aangeboren hersenletsel, ouderen en pols-handklachten.

Lilian de la Mar

LinkedIn

Voedingsadvies en coaching

“Eind 2015 verhuisden wij vanuit de randstad naar Leersum. Niet alleen voor ons persoonlijk maar ook voor mijn praktijk De Blauwe Zone voedingsadvies en – coaching een gloednieuwe start. Toen ik in contact kwam met de drie partners van PMC Helix voelde dat direct vertrouwd. Onze visie en missie sluiten goed op elkaar aan: de cliënt centraal en een persoonlijke benadering. Ik prijs me gelukkig dat ik met zo’n enthousiast team mag samenwerken. Na de verkorte HBO opleiding voor Voedingsdeskundige volgde ik de module Orthomoleculaire voeding voor kinderen. Ik werk vanuit de basisprincipes van de zg. Blue Zones, de  vijf zones op de wereld waar men gemiddeld 90 tot 100 jaar oud wordt in goed gezondheid. Momenteel volg ik een aanvullende studie voor Vitaliteitscoach. Niet alleen voeding maar ook de wijze waarop men in het leven staat kan grote invloed hebben op het welzijn. Ik help graag te zoeken naar een voedingspatroon en leefstijl waar men zich energiek bij voelt. Dat proces, samen met de cliënt zoeken naar wat het beste bij hem of haar past, is elke keer anders, net zoals elke cliënt weer anders is. En juist dat maakt mijn werk zo boeiend en leuk.”