Wel of niet naar de fysio?

Wanneer is het verstandig om naar een fysiotherapeut te gaan? Wanneer eerst even naar de huisarts? En wanneer zou je het ook even aan kunnen kijken? We merken dagelijks dat patiënten met deze vragen zitten wanneer ze ergens klachten krijgen. Soms zijn die klachten acuut, soms zitten ze er al een tijdje.

Bij twijfel is het altijd verstandig een zorgverlener te raadplegen. Alleen wanneer wie? Bij klachten aan de spieren of gewrichten of bij spanningsklachten kun je in principe rechtstreeks naar de fysiotherapeut. Deze neemt dan een screening af waaruit duidelijk wordt of een eventueel bezoek aan de huisarts nodig is. Vaak is dit niet nodig en kan de fysiotherapeut u helpen. Mocht hij het toch nodig vinden dat u de huisarts raadpleegt, zal hij of zij dit duidelijk uitleggen en tevens een brief naar de huisarts sturen waarom hij of zij dat vind.

Wanneer zou u het even kunnen aankijken? Wanneer u bijvoorbeeld een blessure hebt opgelopen, kunt u het best een paar dagen aankijken. Rust is de eerste twee, drie dagen het belangrijkst, respecteer de pijn op dat moment! Daarna kunt u vaak, op geleide van de pijn, rustig aan weer wat meer gaan doen. Het gaat vaak mis omdat men te veel doet en de geblesseerde ledemaat te veel belast in die eerste paar dagen. Mocht u toch twijfelen kom gerust even langs!

Zeker bij twijfel is het handig even langs te komen op ons spreekuur. Klik hier voor meer informatie over dit GRATIS spreekuur.

Let op:

Het inloopspreekuur vervalt deze week op dinsdag 14 mei. Het eerstvolgende inloopspreekuur zal zijn op donderdag 16 mei.

-Team Helix-