Wist je dat?

Er een ‘beweegrichtlijn’ bestaat? Deze aangeeft dat je per week minimaal 150 minuten moet besteden aan matig intensieve inspanning, zoals wandelen en fietsen, verspreid over diverse dagen? Het ook belangrijk is om spier- en botversterkende oefeningen te doen? En voor ouderen balansoefeningen ook belangrijk zijn? Het bewegen bij volwassenen en ouderen het risico verlaagt op hart- en vaatziekten, diabetes en depressieve symptomen? Veel bewegen zelfs samen gaat met een lager risico op borst- en darmkanker en vroegtijdig overlijden?

Wil je ook in beweging komen, maar je weet niet wat verstandig is? Neem dan contact op met ons, we helpen je graag verder!

Bron: www.gezondheidsraad.nl

Wist je dat?

Wij samen ruim 50 jaar ervaring hebben in de fysiotherapie? Wij onderling graag samenwerken omdat we elk onze eigen specialismen hebben? Dit ten goede komt aan onze cliënten omdat zij zo altijd optimaal geholpen worden? In het uitzonderlijke geval dat wij niet de optimale zorg kunnen bieden, wij helpen omdat dan elders wel te vinden? Wij de cliënt dus centraal stellen?

Meer weten? Neem gerust contact op! Je kunt ook een kijkje nemen op onze website: www.pmc-helix.nl

Wist je dat?

Fysiotherapie veel kan betekenen bij hart- en long revalidatie? En dat wij hierin gespecialiseerd zijn? Dat wij zelfs hart revalidatie kunnen aanbieden wanneer het vanwege vervoersproblemen niet in het ziekenhuis kan? Paul ook fysiotherapeut en beweegcoach is bij Harteraad?

Vragen hierover? Neem gerust contact op!

Wist je dat?

Het bij een blessure belangrijk is om de eerste 2-3 dagen echt even rustig aan te doen? En dat je daarna op geleide van de pijn rustig je activiteiten weer kunt opbouwen? Dat door dit niet te doen je een grotere kans hebt om je herstel te verstoren? En je daardoor juist langer over herstel kan gaan doen?

Vragen bij een blessure? Bel (0343-456795) of app (06-13463058, alleen voor WhatsApp) gerust even!

Wist je dat?

Pijn in de lage rug een van de meeste voorkomende klacht is die wij zien in de praktijk? Het herstel van lage rugklachten heel gunstig is? Dat het zeldzaam is dat de klachten veroorzaakt worden door iets ernstigs? Dat bijvoorbeeld een slechte algehele gezondheid, psychische stress of een slechte relatie met je collega’s je herstel kunnen vertragen?

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!

Wist je dat?

Wij vinden dat wij een heel gezellig team hebben? Mariska echt een rommelkont is? Harm zijn best doet om dat te evenaren? Paul al twee keer op de fiets naar de praktijk is gekomen? Remco graag op donderdag frituur eet (oké uit de AirFryer, maar toch)? Sjouke eerst haar paard gaat knuffelen (en medicijnen geven) voordat ze aan het werk gaat? Karin graag lekkere en soms ook gezonde baksels uitprobeert? Jos groot fan is van het Koningshuis? Wij vrijdag om de beurt de lunch verzorgen? Dat Mariska en Sjouke hier nog iets gezonds van proberen te maken? En de jongens, nou die niet ?!

Ook eens kennis met ons maken? Wij staan voor jullie klaar!

Wist je dat?

Wist je dat 25 mei de nieuwe privacy wet ingaat? Wij de afgelopen weken lekker bezig zijn geweest met de AVG (privacy wet)? Het voor ons vooral puntjes op de i waren en vooral alles gaan beschrijven? Wij het waarborgen van deze privacy en de transparantie daaromtrent erg belangrijk vinden? We dus al best wel goed bezig waren op het gebied van privacy?  Wij nu ook een nieuwe Privacy Policy hebben? Dat je die op onze site (https://www.pmc-helix.nl/privacy-policy/) kan vinden?

Mocht je vragen hebben omtrent de privacy bij PMC Helix dan horen wij dat graag!

Fysiotherapie Leersum en Amerongen

Wist je dat?

PMC staat voor ParaMedisch Centrum? En dat wij dus naast fysiotherapie, manuele therapie en psychosomatische fysiotherapie nog 5 (paramedische) beroepen in huis hebben? We, op volgorde van ‘binnenkomst’, al jaren een huidtherapeut in huis hebben? Zij Mirjam heet en heel goed is in haar vak? Wij daarnaast Astrid hebben als onze spring in t veld ergotherapeute? Lilian onze super gedreven (en bijna beroemde 😉 voedingsdeskundige is? Nicole onze rustige en deskundige podotherapeute is? En we als laatste telg Melissa tot ons team mogen rekenen als (bekken) oefentherapeute?

Een gaaf en gedreven team waar we trots op zijn!