[vc_tta_accordion active_section=”1″ collapsible_all=”true”]

Bijna elke beweging van je schouder of arm doet pijn en bij PMC Helix snappen we dat je daar zo snel mogelijk van af wilt zijn. Behandeling van schouderklachten is bij ons dan ook één van de speerpunten en dat uit zich als volgt:

1.  Snelle en duidelijke diagnose middels echografisch onderzoek.
2. Enkele collega’s die gespecialiseerd zijn in schouderklachten. En als het nodig is kijken ze graag samen om de pijn in de schouder snel op te lossen. Twee weten immers meer dan één.
3. Zeer nauwe en korte lijntjes met schouder specialisten in ziekenhuis en/of kliniek.

Kortom, als je snel van de pijn in de schouder af wilt, kom naar ons gratis inloopspreekuur of maak een afspraak met een van onze specialisten:

Sjouke van Rossum (dry needling)Sjouke van Rossum; psychosomatisch fysiotherapeut op de utrechtse heuvelrug

 

 

 

 

Harm Busstra Manueeltherapeut in Leersum en Amerongen  Harm Busstra (schouderteam coördinator)

 

 

 

 

Remco van Nimwegen (schouder-coordinatietraining en RedCord instructeur)Remco van Nimwegen, fysiotherapeut op utrechtse heuvelrug

Heb je pijn in de nekregio dan kunnen wij je helpen om heel snel daar weer vanaf te komen. Waarom met nekpijn speciaal naar PMC Helix?

1. Wij hebben twee ervaren manueel therapeuten die zich met name richten op de nek en rugklachten
2. Eén collega is universitair geschoold op het gebied van manuele therapie en doet ook nog wetenschappelijk onderzoek naar de diagnose en behandeling van nekklachten
3. Wij hebben een speciale applicatie gemaakt die de mobiliteit van de nek in kaart brengt. Deze applicatie is wetenschappelijk getoetst op validiteit en betrouwbaarheid. Kijk hier voor meer informatie over deze applicatie. De applicatie is hier te vinden.

Kortom, behandeling van nekpijn op het allerhoogste niveau met innovatieve zorg zodat je zo snel mogelijk van je nekpijn af bent! Maak een afspraak bij de manueel therapeuten:

Paul van Gils, fysiotherapeut en manuele therapie leersum en amerongen  Paul van Gils

 

 

 

 

Harm BusstraHarm Busstra Manueeltherapeut in Leersum en Amerongen

Het komt het vaakst voor en doet vaak het meeste pijn: pijn in de onderrug. De rug is het fundament van het lichaam; als die pijn doet, doet bijna elke beweging pijn. Bij PMC Helix kennen we dit probleem en kunnen we je daar snel en langdurig vanaf helpen omdat:

1. We gespecialiseerde fysiotherapeuten en manueel therapeuten hebben die veel ervaring hebben met rugpijn
2. Moderne behandelmethodes hebben om chronische rugpijn langdurig tot het verleden te laten behoren, zoals RedCord-training, Kinesiswand-training, flexchair-training.

De specialisten op rugpijn zijn:

Paul van Gils, fysiotherapeut en manuele therapie leersum en amerongen  Paul van Gils (fysio-, manueel therapeut, wervelkolomspecialist)

 

 

 

 

Harm Busstra Manueeltherapeut in Leersum en Amerongen  Harm Busstra (fysio-, manueeltherapeut, wervelkolomspecialist)

 

 

 

 

Remco van Nimwegen, fysiotherapeut op utrechtse heuvelrug  Remco van Nimwegen (Fysiotherapeut en Redcord Instructeur voor rugtraining)

 

 

 

 

Sjouke van Rossum; psychosomatisch fysiotherapeut op de utrechtse heuvelrug  Sjouke van Rossum (Psychosomatische fysiotherapeut voor o.a. chronische (rug)pijn en Flexchair-instructeur)

 

 

Tips bij enkelklachten:

Om een instabiele enkel sterker te maken zijn oefeningen de eerste behandeloptie. Een goed voorbeeld van een oefenprogramma voor stabiliteitstraining van de enkel vind je in de app store of google play; “versterk je enkel app”

RICE regel na een enkelverzwikking. Dit houdt in dat je direct (of zo snel mogelijk) na het zwikmoment start met niet of minder belasten van de enkel (rust), koelen d.m.v. een coldpack of ijs (ice), het laten intapen van de enkel (compressie) en de voet hoog houden (elevatie).

De stand van het been is belangrijk bij het goed belasten van de enkel en voet. Probeer goed met de knie boven de voet te lopen en de voet zo recht mogelijk neer te zetten.

 

Tips bij knieklachten:

Bij artrose (slijtage) van het kniegewricht is fysiotherapie ook zinvol. Oefeningen gericht op het versterken van de beenspieren en op het zo goed mogelijk (houding) belasten van je knie kunnen de pijnklachten verminderen.

Neem de trap in plaats van de lift! Blijf, ook als je ouder bent, je beenspieren trainen. Dit kan door te sporten of oefeningen te doen, maar kan ook zo eenvoudig zijn als traplopen in plaats van de lift nemen.

Last van de knie bij traplopen? Let dan goed op de stand van je knie tijdens het traplopen. Probeer je knie zoveel mogelijk boven je voet te houden.

 

Tips bij heupklachten:

Let op je zithouding, met de knieën over elkaar zitten is over het algemeen niet goed voor je heupgewricht en onderrug.

Misverstand; pijnklachten in de bilregio komen vaak vanuit de onderrug. Pijnklachten in de lies zijn vaak heup gerelateerd.

Sterke bil en heupspieren zijn erg belangrijk voor het goed kunnen steunen op je been. Oefeningen zoals kniebuigingen (squatten) helpen om de bilspieren te versterken.

Benigne Paroxismale Positionele Duizeligheid (BPPD)
BPPD is een aandoening van het evenwichtsorgaan (vestibulaire systeem), die zich manifesteert als plotselinge, kortdurende episodes van draaiduizeligheid als gevolg van een beweging van het hoofd. BPPD is een veel voorkomende oorzaak van draaiduizeligheid, vaak gaat het vanzelf over, maar het kan chronisch en terugkerend zijn met grote gevolgen op de kwaliteit van leven van de patiënt.

Risicofactoren:
• Hoofd trauma
• Neuritis Vestibularis (ontsteking van het binnenoor)
• Labyrintitis (ontsteking van het evenwichtsorgaan)
• Migraine
• Operatieve ingrepen aan het binnenoor
• Ziekte van Meniere
• leeftijd

Behandeling door de fysiotherapeut:
De behandeling begint bij het informeren en geruststellen over het natuurlijk beloop en herstel. Verder kunnen er herpositioneringsmanoeuvres worden uitgevoerd om de klachten te verminderen. Er is goed kwalitatief bewijs dat herpositioneringsmanoeuvres ziekteverschijnselen van BPPD vermindert in vergelijking met placebomanoeuvres.
BPPD is een zeer behandelbare aandoening is. Meer dan 70% van de episodes kunnen opgelost worden na de uitvoering van een herpositionering manoeuvre. Echter, recidieven kunnen onvoorspelbaar optreden bij zowel de behandelde als de onbehandelde patiënten.

Voor duizeligheidsklachten kan je terecht bij:

Remco van Nimwegen, fysiotherapeut op utrechtse heuvelrug  Remco van Nimwegen (BPPD)

 

 

 

 

Harm Busstra Manueeltherapeut in Leersum en Amerongen  Harm Busstra (BPPD en duizeligheidsklachten vanuit de nek)

Heeft u COPD (verzamelnaam voor longemfyseem en/of chronische bronchitis), astma, cystic fibrose, sarcoïdose of een andere longaandoening? Wij helpen u graag verder.

Het doel van de behandeling stellen we graag met u samen tijdens een intakegesprek en kan bestaan uit:

– het verbeteren van uw conditie of behoud van uw conditie;
– aanleren van ademhalingstechnieken bij benauwdheidsaanvallen of om bij inspanning beter te kunnen presteren en om efficiënter slijm op te kunnen hoesten;
– adviezen over belasting versus belastbaarheid.

Wij beschikken over een ruime oefenzaal met diverse trainingsapparatuur en 2 gespecialiseerde fysiotherapeuten in longrevalidatie:

Paul van Gils, fysiotherapeut en manuele therapie leersum en amerongen    Paul van Gils

 

 

 

 

Mariska Bouman Fysiotherapie Leersum en Amerongen    Mariska Bouman

 

 

 

 

Daarnaast kan ergotherapeute Astrid Guit een belangrijke rol vervullen in o.a. de verstrekking van hulpmiddelen en adviezen over energieverdeling en kan onze voedingsdeskundige Lilian de la Mar u adviezen geven over de juiste voeding bijvoorbeeld bij overgewicht.

Kortom als team helpen wij u graag verder!

Vanaf 7 juni 2020 is Paul, volgens het chronisch zorgnet*, gespecialiseerd coronatherapeut (COVID-19) voor de 1e lijn. De behandeling van mensen die besmet zijn met het coronavirus worden door Paul behandeld via online videobellen en als mensen 24 uur geen ziekteverschijnselen meer vertonen mogen ze verder in de praktijk revalideren. Kenmerkend is ook voor de mensen die niet in het ziekenhuis hebben hoeven revalideren dat het een lang herstel vergt waarbij kleine stapjes in opbouw gemaakt moeten worden om niet overbelast te raken.

Paul van Gils, fysiotherapeut en manuele therapie leersum en amerongen

Paul begeleidt coronapatiënten samen met Mariska. Mariska heeft al na eerdere opleidingen veel ervaringen met COPD behandelingen wat veel raakvlakken heeft met coronapatiënten. De ervaring die Mariska hierin heeft is erg waardevol in de revalidatie van coronapatienten. Graag helpen zij de mensen verder om weer zo goed mogelijk te kunnen participeren in de maatschappij.

* Chronisch ZorgNet is het landelijke netwerk van ruim 2750 gespecialiseerde therapeuten die gesuperviseerde beweegtherapie en leefstijlbegeleiding bieden aan mensen met perifeer arterieel vaatlijden, long- en hartaandoeningen

Kinesis
Sinds eind 2007 maken wij, bij de oefentherapie, gebruik van Kinesis. Dit is een oefenwand waarbij alle spieren van het menselijk lichaam getraind kunnen worden. Dankzij zijn veelzijdigheid kunnen er ontelbare bewegingcombinaties worden gemaakt en kunnen steeds andere spieren worden getraind, alleen door de werkpositie te veranderen. Hierbij zal uw fysiotherapeut u begeleiden en coachen om optimaal te leren omgaan met uw klachten.
Voor meer infomatie: www.technogym.nl

Red Cord
Fysieke inactiviteit of pijn kan leiden tot het deactiveren van spieren, waardoor andere spieren geneigd zijn om te compenseren bij het bewegen en hierdoor overbelast kunnen raken. Dit leidt vaak tot beperkt kunnen bewegen en/of pijn. Met het Redcord systeem, “Neurac Treatment” genaamd, worden deze spieren terug geactiveerd.

Redcord is een Noors systeem waarbij gebruik wordt gemaakt van koorden die bepaalde spiergroepen van het lichaam ontlasten. Door verschillende oefeningen uit te voeren kunnen de inactieve spiergroepen weer geactiveerd worden. Bij alle oefeningen is alleen het eigen lichaamsgewicht de weerstand. Doordat deze spiergroepen weer gereactiveerd worden is er grote kans dat na een aantal behandelingen al een daling van klachten is.

De achterliggende gedachte achter de Neurac Treatment is dat de interactie tussen hersenen, receptoren en spieren zo optimaal mogelijk moet functioneren. De zwakke schakels in een beweegketen worden blootgelegd en met dit systeem opnieuw opgetraind tot een normaal functioneren. Door het toedienen van gecontroleerde, verantwoorde vibraties op de koorden veroorzaakt men extra impulsen. Op deze manier worden alle systemen zodanig geactiveerd dat de patiënt zich vaak in één behandeling in een ander (beter) bewegingspatroon bevindt.

Redcord is geschikt voor elke doelgroep, omdat de behandeling pijnvrij is en kan worden aangepast op elk niveau.

Flexchair
De Flexchair is een speciale zadelkruk met zowel onder het zadel als bij de voet een driedimensionaal bewegingsmechanisme. Via een sensor onder het zadel wordt de Flexchair gekoppeld aan een test- en trainingsprogramma op de computer. Zo kunnen de bewegingen van de (onder)rug en bekken op het gebied van coördinatie, houding en beweging inzichtelijk gemaakt worden en problemen opgespoord. Door de visuele feedback neemt de trainingsefficiëntie flink toe. De Flexchair is bij uitstek geschikt voor training bij lage rugklachten.

Heeft u recent poliklinische hartrevalidatie (fase 2) gevolgd in het ziekenhuis, bijvoorbeeld omdat u aan het hart geopereerd bent, een hartinfarct heeft doorgemaakt of omdat u hartfalen heeft? Dan kunt u bij ons verder trainen om de conditie en spierkracht te verbeteren en uw vertrouwen in het lichaam te vergroten. U wordt begeleid door een fysiotherapeut met jaren lange ervaring in hartrevalidatie. Tijdens een kennismakingsgesprek wordt er een behandelplan voor u opgesteld. Verder beschikken wij over een ruime oefenzaal met diverse trainingsapparatuur. Wilt u alleen advies, dan bent u ook van harte welkom!

U traint bij ons in het centrum. Kunt u niet naar het centrum komen dan komt de therapeut naar u thuis

Buiten het ziekenhuis revalideren kan dus! Bijvoorbeeld wanneer u:
– moeite heeft met lopen of hiervoor hulpmiddelen gebruikt
– moeilijk kunt fietsen op een hometrainer
– een erg laag conditieniveau hebt
– geen vervoer naar het ziekenhuis heeft

 

Paul van Gils, fysiotherapeut en manuele therapie leersum en amerongenPaul van Gils

Lid van de Hart&Vaatgroep / Harteraad

Harteraad verbindt, versterkt en vertegenwoordigt mensen met hart- en vaataandoeningen en hun omgeving

Lilian de la Mar is heeft als droom om een nieuwe ‘blauwe zone’ te creëren op de Utrechtse Heuvelrug waar mensen gemiddeld 100 jaar worden. Voeding speelt daarbij een essentiële rol en daar kan ze je in adviseren en coachen. Kijk hier voor meer informatie

Voedingsadvies dietist leersum en amerongen

[/vc_tta_accordion]